vertimo konkursasUžsienio kalbų katedra  kartu su Kauno „Saulės“ gimnazija surengė anglų ir rusų kalbų vertimo žodžiu konkursą 11-12 klasių mokiniams. 2014 metų balandžio 10 dieną Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakultete dėl geriausio filmuotos medžiagos aktualiomis temomis vertimo varžėsi net 40 mokinių iš 25 Kauno mokyklų.

Konkurso dalyviams pateiktos užduotys buvo nelengvos.  Pasak anglų ir rusų kalbas studijuojančių Aistės ir Maksymo, kurie dalyvavo jas rengiant, tekstai buvo gana sudėtingi,  pareikalavę didesnių pastangų ir rimtesnio pasirengimo net iš rusakalbių. Tačiau mokiniai nepabūgo konkurso iššūkių ir pasitelkę savo kalbų žinias sėkmingai  įveikė užduotis.

vukhf vertimo konkursasPirmajame etape kiekvienas konkurso dalyvis turėjo išversti nufilmuotą monologą iš anglų arba rusų kalbos į lietuvių kalbą.  Po pirmojo etapo buvo išrinkti 5 mokiniai, geriausiai atlikę pirmosios dalies užduotis anglų ir rusų  kalbų grupėse. Antrojo etapo užduotis buvo dar sunkesnė.  Ją sudarė dialogas, kuriame pašnekovai kalbėjo dviem kalbomis. Tad konkurso dalyviui teko versti ne tik iš užsienio kalbos į lietuvių kalbą, bet ir iš lietuvių kalbos į anglų arba rusų kalbą.

Po kiekvieno etapo  mokinių pasirodymus vertino kompetentinga komisija, sudaryta iš Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Užsienio kalbų katedros dėstytojų doc. dr. Allos Diomidovos ir lekt. Loretos Kamičaitytės, Kauno  „ Saulės“ gimnazijos mokytojų Tamaros Timofejevos ir Dovilės Kulvietienės bei  VU KHF anglų ir rusų kalbų trečio kurso studentų Ramūno Witkowski ir Artur Listov.

vukhf moksleiviu vertimo konkursasVertimus iš anglų kalbos geriausiai atliko ir pirmąją vietą konkurse laimėjo Ieva Dautartaitė iš  Šv. Pranciškaus vidurinės mokyklos (mokytoja Danguolė Navickienė). Antroji vieta atiteko Mykolui Kriščiūnui iš  „Saulės“ gimnazijos (mokytoja Eglė Klemelienė) , o trečioji – Patricijai Tilvikaitei  iš Jėzuitų gimnazijos (mokytoja Alina Gutauskienė). Rusų kalbos vertimus geriausiai atliko ir tapo konkurso nugalėtoja Anastasija Kononova  iš A. Smetonos gimnazijos (mokytoja Eglė Juočienė). Antrąją vietą laimėjo Aleksandr Brazaitis iš „Vyturio“ katalikiškosios vidurinės mokyklos (mokytoja Natalija Žuravliova), o trečiąją – Karina Židokaitė iš „Purienų“ vidurinės mokyklos (mokytoja Violeta Saukaitytė).

Sėkmingu jaunųjų vertėjų konkursu džiaugėsi ne tik laimėtojai ir juos parengę mokytojai, bet ir renginio sumanytojai ir organizatoriai. Patenkinti, kad galėjo prisidėti prie šio jaunųjų kolegų konkurso, ir anglų – rusų kalbas mūsų fakultete studijuojantys jaunuoliai. Studentai turėjo galimybę ne tik pabendrauti su dalyviais ir jų mokytojais, bet ir pasidžiaugti sėkmingais pasirodymais ar paguosti nuliūdusius. Atsisveikindami su dalyviais konkurso rengėjai skatino visus dalyvavusius gilinti savo žinias ir bandyti sėkmę ateinančiais metais.

Ieva Staugaitytė,

                 Anglų ir rusų kalbų

                    I k. studentė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku