vu khf iteikimai 2014Penktąjį dešimtmetį šiemet skaičiuojantis Vilniaus universiteto Kauno humanitarinis fakultetas (VU KHF) birželio 20 d. išlydėjo jau 14 606-ąjį absolventą. Diplomų įteikimo šventė absolventus ir jų artimuosius bei draugus tradiciškai sukvietė į jaukią Kauno evangelikų liuteronų Švč. Trejybės bažnyčią.  

Svarbiausia akademinių metų šventė

Diplomų įteikimo iškilmių dieną keturis kartus oficialiceremonija prasidėjo fakulteto vėliavos įnešimu ir akademinio jaunimo himnu „Gaudeamus“, kurį susirinkusieji giedojo kartu su mišraus choro „Veni Gaudere“ grupe.  Adelės Mikalkėnienės vadovaujami fakulteto choristai tą dieną dar džiugino Vytauto Klovos harmonizuota lietuvių liaudies daina „Tylūs, tylūs vakarielia“ ir Jono Tamulionio išplėtota lietuvių liaudies daina „Buvo dūda Vilniuj“.

Fakulteto absolventus sveikino Vilniaus universiteto Strateginių reikalų prorektorius doc. dr. Juozas Galginaitis, dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys, prodekanai, katedrų vedėjai. Pasveikinti magistrų į šventę atvykęs VU prorektorius savo kalboje akcentavo ne tik akademinius, bet ir asmeninio gyvenimo siekius: kalbėjo apie visą apimančią meilę, rėmėsi Antikos filosofų ir Šv. Rašto išmintimi. Fakulteto dekanas bakalaurus ir magistrus sveikino nuskynus saldžius mokslo vaisius, linkėjo nepamiršti fakulteto ir kvietė į jį sugrįžti. Šiltus žodžius dalijo ir katedrų vedėjai, išlydėdami savo kuruojamų studijų programų absolventus.

Šventėje dalyvavo ir fakulteto alumnai: savaitraščio „Nemunas“ vyriausiasis redaktorius Viktoras Rudžianskas, „ACME Europe“ eksporto vadybininko asistentė Agnė Ambrasaitė ir bendrovės „Stiklita“ projektų vadybininkė Kristina Žukauskaitė, UAB „Rhenus Svoris“ logistikos skyriaus direktorius Ramūnas Pilvelis, UAB „Kordis“ pardavimų plėtros vadovas Martynas Radzevičius ir „CSC Baltic“ projektų vadovas Šarūnas Dargelis. Alumnai dalijosi sėkmingos karjeros patirtimi, didžiavosi baigę būtent Vilniaus universitetą, kuriame įgijo jiems reikalingų žinių, skatino absolventus dirbti tik tai, kas jiems patinka. Jų žodžiai drąsino, motyvavo ir dar kartą patvirtino studijų Kauno humanitariniame fakultete pasirinkimą.

vu khf iteikimaiMūsų geriausieji

2014 metais fakultete bakalauro laipsnį įgijo 274 absolventai, magistro laipsnis suteiktas 100 absolventų. Džiaugiamės ir didžiuojamės aukštais mokslo rezultatais pasižymėjusiais ir Cum Laude diplomą gavusiais 9 bakalaurais: Danute Sabaliauskaite (Ekonomika/Finansai), Jovile Makutėnaite (Ekonomika/Finansai), Evelina Vitkauskaite (Ekonomika/Finansai), Ieva Vaičiulyte (Ekonomika/Finansai), Marija Rita Laginauskaite (Ekonomika/Finansai), Agne Zakaravičiūte (Lietuvių filologija ir reklama), Ieva Kuodelyte (Lietuvių filologija ir reklama), Sandra Gailiūnaite (Lietuvių filologija ir reklama), Asta Kasiuliene (Vadyba ir verslo administravimas, ištęstinės studijos).

 Cum laude diplomai buvo įteikti ir 6 magistrams: Rytei Andriulevičiūtei (Anglų kalbotyra), Birutei Gudonytei (Apskaita, finansai ir bankininkystė), Simonui Jočiui (Apskaita, finansai ir bankininkystė), Joanai Zaborskytei (Lietuvių kalbotyra), Linai Staponaitei (Lietuvių literatūra), Aušrai Kliukaitei (Marketingas ir prekybos vadyba).

Už brandžią ir originalią mokslinę veiklą Magna Cum Laude diplomu įvertinti 6 magistrai: Miglė Onskulytė (Anglų kalbotyra), Vytautė Petraškaitė (Apskaita, finansai ir bankininkystė), Loreta Varaniūtė (Lietuvių literatūra), Simona Siderevičiūtė (Lietuvių literatūra), Konstantinas Korovkinas (Verslo informatika) ir Vilda Stanišauskaitė (Verslo informatika).

 Taip pat sveikiname bakalaurą Justiną Bolį ir magistrę Vildą Stanišauskaitę, gavusius UAB „CSC Baltic“ vardinę stipendiją už geriausius baigiamuosius darbus. Jiems apdovanojimus įteikė bendrovės „CSC“ atstovė dr. Jovita Nenortaitė, VU KHF alumnė.

vukhf iteikimaiAbsolventai apie savo studijas

Jaudinanti šventės akimirka buvo Lietuvių filologijos bakalaurei Viktorijai Kavaliauskaitei pakvietus absolventus atsistoti ir gausiais plojimais padėkoti studijų metais juos palaikiusiems ir globojusiems dėstytojams ir tėveliams.

„Mano nuomone, filologija apima daugiau nei tik kalbos mokymą ar kalbos klaidų taisymą, – buvo įsitikinusi bakalaurė Viktorija. – Mūsų išsilavinimas yra universalus, pritaikomas įvairiose srityse. Norsnestatome namų ir nevedam tautos, bet tautai dovanojame eiles, puoselėjame ir kuriame visuomenės pagrindą – kultūrą. Esame tikrai reikalingi ir perspektyvūs“, – studijų pasirinkimu didžiavosi absolventė.

Magistro Magna Cum Laude diplomu ir UAB „CSC Baltic“ vardine stipendija įvertinta Verslo informatikos magistrė Vilda Stanišauskaitė sakė, kad šių studijų pasirinkimas jai kaip Verslo vadybos ir administravimo bakalaurei buvęs nemažas iššūkis. Mergina džiaugėsi, kad fakultetas pateisino jos lūkesčius.

„Galiu drąsiai teigti, kad Kauno humanitarinis fakultetas – tai vieta, kurioje dirba profesionalūs, paslaugūs ir be galo draugiški dėstytojai. Po dvejų magistro studijų metų šiame fakultete jaučiuosi gerokai „ūgtelėjusi“ ir  žinanti, ką noriu daryti toliau. O Magna Cum Laude – tai įvertinimas, paskatinimas, kuris patvirtina, kad pasirinkau teisingą savo tobulėjimo kelią, – įspūdžiais dalijosi absolventė. – „CSC Baltic“ apdovanojimas man reiškia taip pat daug, jaučiuosi įvertinta ir padrąsinta, nes šioje kompanijoje norėčiau dirbti“, – ateities planus pasakojo Vilda.

„Mūsų fakultetas išmokė atvirumo, derančio su kritiškumu, profesinių žinių, derančių su plačiu kultūros kontekstu, profesionalumo, derančio su žmogiškumu. Patirtis, gauta tiek paskaitų, tiek įvairių projektų, renginių metu, suformavo mane ne vien kaip jauną specialistę, bet ir kaip asmenybę, – pasakojo Magna Cum Laude diplomą gavusi magistrė Loreta. –Manau, kad niekur kitur kaip tik universitete jaunimas neišmoksta derinti humoro ir intelektualaus, filosofiško požiūrio į studijas, jų problemas, patį gyvenimą. Žodžiu, palikti savo Alma Mater (kad ir laikinai) kartu ir graudu, ir smagu“, – po ceremonijos kalbėjo mergina.

„Džiaugiuosi, jog studijas baigiau VU KHF ir turėjau galimybę būti būtent šios akademinės bendruomenės dalimi. Studijuojant džiugino ne tik aukšta dėstytojų kompetencija, bet ir malonus bendravimas ir bendradarbiavimas, – pasakojo Ekonomikos studijas šiais metais baigusi Karolina. – Tikiu, kad VU KHF įgytos teorinės žinios leis man susikurti sėkmingą profesinę ateitį. Ketinu pasirinkti ir magistro studijas būtent šiame Vilniaus universiteto fakultete“, – prisipažino absolventė.

Fakultetas iš tiesų gali didžiuotis šiais metais į gyvenimą išleidęs dar vieną profesionalių ir motyvuotų absolventų kartą. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku