Kulturos centre Matadero Madrid su direktoreFilosofijos ir kultūros studijų katedra, kuruojanti kultūros vadybos studijų programą, nuolat  rūpinasi studijų kokybe ir ieško kuo įvairesnių galimybių studentų praktikai. Profesorė V. Jurėnienė ir docentė A.Urbonienė įsitikinusios, kad  Erasmus programos suteikiama galimybė Vilniaus universiteto studentams atlikti praktiką kitose Europos šalyse yra puikus būdas ne tik pagilinti profesines žinias ir įgyti naujų įgūdžių, bet ir susipažinti su kitos šalies kultūra, išplėsti akiratį.

 

Su Monica Bello LABoral meno ir kurybiniu industriju centrePaskutinio vizito į Ispaniją pagal Erasmus neakademinių vizitų programą metu  prof. V. Jurėnienė ir doc. A. Urbonienė lankėsi keliose kultūros organizacijose Madride. VU mokslininkes priėmė čia įsikūrusi į telekomunikacijų bendrovė Fundación Telefónica, patenkanti į didžiausių pasaulio verslo organizacijų dešimtuką. Jos padalinio VIDA (Art and Artificial Life International Awards) veikla orientuota į medijų ir technologijų srityje dirbančius menininkus ne tik Ispanijoje, bet ir visame pasaulyje, kuriems skiriami kasmetiniai prestižiniai apdovanojimai. „Keturiuose bendrovei priklausančių patalpų aukštuose įsikūrusi meno galerija, o  meno ir technologijų sąsajos akivaizdžios kiekvienoje ekspozicijoje,“ –  įspūdžiais iš Ispanijos dalijasi profesorė V. Jurėnienė. Profesorė sako, kad bendraudamos su  kultūros vadybininke Laura Fernandez Orgas, šioje bendrovėje atsakinga už meno ir kultūros projektus, jos išgirdo ne tik apie didelį darbą, kurį Fundación Telefónica  nuveikia šalies kultūros srityje, bet ir apie sunkumus, kuriuos tenka įveikti.

VU Kauno humanitarinio  fakulteto dėstytojos susitiko ir su VIDA meninės veiklos direktore Monica Bello, kuri vykdo projektą Gijono mieste įsikūrusiame kultūros centre LABoral Centro de Arte y Creación Industrial. Centro direktorius Oscar Abril Ascaso pristatė šią progresyvią kultūros organizaciją ir pasidalino idėjomis dėl ateities planų. LABoral meno ir kūrybinių industrijų centre taip pat buvo susitarta dėl VU KHF kultūros vadybos studentų praktikos galimybės.

Su LABoral direktoriumi Óscar Abril AscasoGiliausią įspūdį mokslininkėms paliko viešnagė pasaulinio garso Madrido kultūros centre Matadero Madrid.  Šis miesto savivaldybei priklausantis centras veikia kaip kūrybos inkubatorius ir po savo stogu glaudžia devynias kultūros organizacijas, kurių dauguma atstovauja privačiam kapitalui. „Įspūdingas milijoninis biudžetas, milijonas lankytojų kasmet, vos 11 darbuotojų ir įspūdingos patalpos buvusioje didžiulėje senoje skerdykloje. Kultūros centro teritorija užima 65000 m2. 2013 metais centrą aplankė 711285, o jo tinklalapį - 984900 lankytojų. 2013 metais centre sukurtos daugiau nei 2482 veiklos,“– docentė A. Urbonienė vardija tikrai įspūdingus skaičius.

Centro Matadero Madrid direktorė Carlota Alvarez Basso viešnias iš Kauno supažindino su centro veiklomis bei darbuotojais, apžvelgė kultūros centro kūrimosi ir plėtros istoriją.  Dabar tai yra viena reikšmingiausių pasaulyje kultūros organizacijų, apie kurios veiklą kiekvienais metais rašo New York Time. Su Matadero Madrid direktore buvo aptartos bendradarbiavimo tarp institucijų galimybės.  Pasak V. Jurėnienės ir A. Urbonienės, šio kultūros centro teritorijoje įsikūrusi privataus kapitalo įmonė Factoría Cultural taip pat labai mielai sutiko praktikai priimti kultūros vadybos studentus. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku