verslo ideju generavimasVerslo ekonomikos ir vadybos katedra tęsia gražią tradiciją dalyvauti mokinių verslumą skatinančiuose renginiuose miesto mokyklose. Kauno „Saulės“ gimnazijoje, kuri yra viena iš mūsų fakulteto partnerių, vykusiame verslumo ugdymo renginyje „Verslo idėjų generavimas“ (spalio 9 d.)  katedros atstovės įteikė VU KHF apdovanojimą Lietuviškiausios idėjos nominacijos nugalėtojams.

Renginyje dalyvavo 42 mokinių komandos iš 11 Kauno miesto ir rajono mokyklų ir svečiai iš įvairių organizacijų: VU KHF, ISM, KTU, bendrovių „DNB bankas” ir „Swedbank“, Kauno m. savivaldybės, VšĮ „Lietuvos Junior Achievement“. Vilniaus universiteto Kauno humanitariniam fakultetui atstovavo Verslo ekonomikos ir vadybos katedros docentė dr. Vilma Tamulienė ir doktorantė Indrė Šikšnelytė. Jos ne tik vertino mokinių pateiktas verslo idėjas, ir įteikė fakulteto diplomą Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos MMB „Fruit2go“. Už Lietuviškiausią idėją apdovanoti mokiniai buvo pakviesti dalyvauti prof. Vlado Gronsko mokslinėje magistrantų ir doktorantų konferencijoje „Ūkio plėtra: teorija ir praktika“, kuri š. m. gruodžio 11 d. VU Kauno humanitariniame fakultete  rengiama jau vienuoliktą kartą.

Pasak tradicinio renginio „Verslo idėjų generavimas“ organizatorių, šiemet jame buvo pristatytas rekordinis verslo idėjų skaičius – net 56registruotosMoksleivių mokomosios bendrovės (MMB). Jos rungėsi rėmėjų įsteigtose nominacijose: Geriausia idėja (KPPAR),Lietuviškiausia idėja (VU KHF), Kūrybiškiausia idėja ir Versliškiausia idėja (abi ISM), Praktiškiausia idėja (Swedbank), Startuoliškiausia idėja (DnB), Inovatyvi idėja (KTU regioninis mokslo parkas). Už originaliausią sprendimą mažiausiais kaštais vieną iš MMB apdovanojo KTU ekonomikos ir vadybos fakultetas, o kitai „Saulės“ gimnazija įteikė prizą už lietuviškų tradicijų puoselėjimą.

Vertintojų iš universitetų ir bendrovių sprendimu, „Saulės“ gimnazijos diplomas atiteko MMB „Pagunda“ iš Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro už skanią idėją. Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos MMB „ SiTo“ idėja pripažinta kūrybiškiausia. Originaliausią sprendimą mažiausiais kaštais pristatė „Santaros“ gimnazijos MMB „EuroBox“. Net penkios nominacijos atiteko renginio šeimininkų MMB: Inovatyvi idėja – MMB „LEDon“, Startuoliškiausia idėja – MMB „inKrauk” (mišri antrokų, ketvirtokų komanda), Versliškiausia idėja –„ Stick‘em Up“, o Praktiškiausios idėjos ir Geriausios renginio verslo idėjos vardą pelnė „Saulės‘ gimnazijos MMB „KIPERS“ už idėją, padėsiančią automobilyje vežioti tvarkingai sudėliotus daiktus .

Renginyje dalyvavo ir VšĮ „Lietuvos Junior Achievement“ (LJA) direktorius Justinas Noreika, mat, šiais metais „Saulės“ gimnazija bendradarbiauja su LJA Erasmus + projekte „Baltijos MMB programa“ kartu su mokyklomis ir JA padaliniais Latvijoje ir Estijoje.

Verslo ekonomikos ir vadybos katedros informacija

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku