Nasdaq logo 2014Verslo informatikos ir finansų informatikos (pirmosios pakopos studijų programų) 3 kurso studentai, vadovaujami doc. dr. Sauliaus Masteikos,  kovo 26 d. lankėsi Lietuvos vertybinių popierių biržoje „Nasdaq“. www.nasdaqomxbaltic.com.

 

 

 

nasdaq vukhfSusitikimo metu biržos darbuotojai studentus supažindino su „Nasdaq“ biržos veikla, jos teikiamomis paslaugomis ir kitomis finansinių institucijų naujovėmis. Didžiausia pasaulyje vertybinių popierių biržų operatorė ir kapitalo rinkų technologijų tiekėja NASDAQ: NDAQ paslaugas tiekia visuose šešiuose žemynuose: „Nasdaq“ kotiruojama daugiau kaip 3500 bendrovių, kurių rinkos kapitalizacija viršija 8,8 trilijonus JAV dolerių; „Nasdaq“ paslaugomis naudojasi daugiau kaip 10 tūkst. verslo klientų.

Būsimiems finansų specialistams buvo įdomu sužinoti apie startavusią skolos vertybinių popierių rinką – „First North“, kuri yra naujai sukurta paslauga ir galimybė augančioms bendrovėms paprasčiau ir greičiau pritraukti kapitalo tolimesnei jų plėtrai. Susitikimo metu su studentais buvo aptarti šios alternatyvios rinkos privalumai ir trūkumai. Vertybinių popierių biržos „Nasdaq“ darbuotojai paaiškino, kuo „First North“ veikla skiriasi nuo tradicinės rinkos reikalavimų ir taisyklių.

Susitikimo metu buvo pristatyta naujiena apie „Morningstar“ rengiamą bendrovių finansinę analizę „Nasdaq“ Šiaurės Europos ir Baltijos rinkų tinklalapiuose. Be to, su vertybinių popierių profesionalais buvo diskutuojama apie Lietuvos kapitalo rinkų aktyvumo ir likvidumo problemas bei iššūkius, taip pat apie technologinius sandorių sudarymo vertybinių popierių biržoje aspektus.

Už turiningą laiką ir galimybę pamatyti bei iš pirmųjų lūpų išgirsti apie vertybinių popierių biržos veikląVilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto atstovai dėkoja  UAB „Orion Asset Management“ www.orion.lt projektų vadovui Pauliui Boreikai, padėjusiam organizuoti šį vizitą.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku