birstone vu khf 2015Lietuvių filologijos ir reklamos trečiakursiai, vadovaujami Lietuvių filologijos katedros docentės dr. Skirmantės Biržietienės, Birštono savivaldybėje pristatė savo parengtus Birštono vardo garsinimo projektus.https://www.birstonas.lt/index.php?2424441616

Nors kiek apniukusį antradienio rytą, bet su plačiomis šypsenomis išsiruošėme į Birštoną. Ten mūsų laukė savivaldybės atstovų parengta programa. Pasivaikščiojome po miestą ir aplankėme svarbiausius objektus – Kultūros centrą, Centrinį parką bei skulptūrų alėją, Šv. Antano Paduviečio bažnyčią,  Centrinę miesto aikštę, Jono Basanavičiaus paminklą ir senąsias gydyklas. „Eglės“ sanatorijoje pasigrožėję iš septinto aukšto atsiveriančiais vaizdais ir paragavę mineralinio vandens, pietus valgėme „Tulpės“ sanatorijos kavinėje.

Po pietų atėjo metas svarbiausiai šios dienos veiklai, kuri ir atvedė mus į Birštoną. Jau nuo semestro pradžios Rašymo seminarų metu susiskirstę į grupeles ruošėme projektus, skirtus Birštono vardo garsinimui ir jo pramogų populiarinimui. Vienos grupės rengė Birštono miesto šventės planą, kitos ruošė projektus, kurie turėtų padėti birštoniečiams garsinti mieste teikiamas paslaugas, pramogas, aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdus, pritraukti daugiau lankytojų vasaros metu. Po šilto miesto merės Nijolės Dirginčienės sveikinimo žodžio vyko studentų darbų pristatymai, kuriuos stebėjo gausi ir kompetentinga Birštono atstovų komisija. Kiekvieno pristatymo metu komisijai kildavo įvairių klausimų, tad studentams buvo suteikta galimybė savo nuomonę ir siūlomas idėjas apginti diskusijoje su komisijos nariais. Turbūt smagiausia tai, kad dauguma idėjų buvo sutiktos palankiai, teko išgirsti, jog kai kurios jų jau svarstytos ar svarstomos savivaldybėje. Pristatymų metu paaiškėjo, jog studentai pakankamai įsigilino, koks turėtų būti Birštono įvaizdis ir miesto komunikacinė strategija, todėl pateikė dėmesio vertus pasiūlymus. Visi buvome apdovanoti Birštono suvenyrais ir gavome kvietimus pasilepinti gydomosiomis procedūromis sanatorijose.

Bendradarbiavimo su Birštono miesto savivaldybe galimybė nebūtų atsiradusi be VU KHF absolventės Rimantės Kurkauskaitės pagalbos, kuri šiuo metu dirba Birštono savivaldybėje. Labai smagu, kad Rašymo seminarus dėstanti docentė dr. Skirmantė Biržietienė nepabijojo kartu su studentais leistis į šį rimtą nuotykį.

Galimybė universitete įgytas teorines žinias pritaikyti praktiškai dar kartą įrodė, kad studijos VU KHF yra puikus pasirinkimas. Studentai be galo džiaugiasi, jog yra galimybė savo idėjas pristatyti ne tik grupės draugams paskaitų metu, bet ir sukurti tikrą produktą, pasiūlyti idėjas iš tiesų vykstantiems renginiams bei vėliau juose sudalyvauti. Būsimieji reklamos specialistai dėkoja Birštonui už suteiktą galimybę išmėginti studijų metu įgytus įgūdžius ir kviečia visą fakulteto bendruomenę apsilankyti Birštono miesto šventėje birželio 12-14 dienomis!

Kristina Urnaitė,

Lietuvių filologijos ir reklamos III k. studentė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku