nordplus 2015 vukhfRygos Tarptautinėje ekonomikos ir verslo administravimo mokykloje (RISEBA), Latvijoje, 2015 m. balandžio 20 d. prasidėjo Nordplus aukštojo mokslo programos finansuojamas intensyvusis tarptautinis kursas „Organizacijų etikos atvejai“, kuriame dalyvauja ir Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto  Verslo ekonomikos ir vadybos katedros magistrantės Laura Markūnaitė, Gabija Mekionytė ir Greta Vyšniauskaitė.

 

 

nordplus 2015Šiame kurse dalyvaujantys 17 studentų iš Estijos, Latvijos, Suomijos ir Norvegijos visą savaitę  diskutuos verslo ir organizacijų etikos temomis, įsitraukdami į interaktyvias veiklas atvejų studijų pagrindu. Pirmąją dieną studentai ir jų dėstytojai pradėjo komandos dvasią skatinančiu interaktyviu pratimu, grįstu Montessori pedagoginiais principais, ir tęsė pristatydami bei aptardami etinių dilemų sprendimo patirtis. Studentai ne tik dalijosi patyrimu, bet ir taikė įvairias etines teorijas savo ir kitų sprendimams pagrįsti. Auditorija turėjo galimybę kritiškai apsvarstyti tipiškų pasiteisinimų „visi taip daro“, „mes neturim pasirinkimo“ ar „vadovas liepė“ poveikį organizacijai ir visuomenei, kyšininkavimo žalą ir neteisingą ar diskriminuojantį atleidimą iš darbo. Po pietų studentai aktyviai dalyvavo vaidmenų žaidime, spręsdami suinteresuotųjų šalių konfliktą, kylantį dėl Suomijos investuotojo ketinimų statyti popieriaus gamyklą Urugvajuje. Studentai kvestionavo savo išankstines nuostatas, kultūrinį sąmoningumą ir svarstė empatijos bei pasitikėjimo svarbą verslo sėkmei.

Doc. dr. Raminta Pučėtaitė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku