Užsienio kalbų katedros dėstytojos doc. dr. Ala Diomidova ir dr. Jūratė Radavičiūtė birželio 6 – liepos 6 dienomis dalyvavo projekto „EU-PREACC: Vidurio ir Rytų Europos šalių pasirengimo stoti į ES patirties perkėlimas į Moldovos ir Gruzijos pasirengimo stoti procesą“ mokslinėje stažuotėje Tbilisyje. vizitas i gruzija

vizitas i gruzijaStažuotės metu VU Kauno humanitarinio fakulteto atstovės užmezgė kontaktus su kolegomis iš I. Džavakišvilio valstybinio universiteto ir Gruzijos technikos universiteto. Dėstytojos A. Diomidova ir J. Radavičiūtė surengė paskaitų ir seminarų ciklą universitetų dėstytojams bei studentams apie Lietuvoje vykdomus mokslinius tyrimus, taip pat Lietuvos ir Gruzijos mokslininkų bendrų tyrimų galimybes. Kolegos mokslininkai susidomėjo galimybe atvykti stažuotei į VU KHF ir dalyvauti fakultete organizuojamose mokslinėse konferencijose.

„Susitikimas su Lietuvių kalbos ir kultūros centro studentais ir jų vadovu doc. dr. Vidu Kavaliausku Tbilisyje įsiminė dėl nuoširdaus studentų domėjimosi Lietuva ir jos kultūra bei puikių studentų lietuvių kalbos žinių. Seminaro metu sulaukėme daug klausimų apie galimybes studijuoti Lietuvoje, ypatingai apie magistratūros ir doktorantūros studijas.“ – pasakoja docentė Ala Diomidova.

vizitas i gruzijaFakulteto dėstytojų mokslinė stažuotė praėjo sudėtingu Tbilisiui metu, – miestas nukentėjo nuo didžiausio per pastarąjį šimtmetį potvynio, nusinešusio 19 žmonių gyvybes. Viešnioms iš Lietuvos didelį įspūdį paliko tai, kaip aktyviai vietos universitetų studentai dalyvavo likviduojant potvynio padarytus nuostolius: savanoriškai dirbo vandens nusiaubtuose miesto rajonuose, valė gatves nuo nuvirtusių medžių, ieškojo dingusių žmonių, palaidotų po purvo nuošliaužomis ir sugriuvusiomis gatvių konstrukcijomis.

Dr. Jūratė Radavičiūtė sako, kad ši stažuotė Gruzijoje buvo tikrai naudinga patirtis. Jos metu užmegzti ryšiai su kolegomis iš įvairių Tbilisio universitetų, kuriems pristatyta Lietuva ir jos akademinis gyvenimas, bei pasinaudota galimybe susipažinti su turtinga mums draugiškos šalies kultūra, istorija ir gamta.

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku