Laimute vukhfKultūros vadybos ketvirto kurso studentė Laimutė Triukaitė rudens semestro metu praktiką pagal Erasmus+  programą atliko „Italijos ir Lietuvos prekybos rūmuose“ Romoje.

Būsimoji kultūros vadybos specialistė sako, kad išvykdama į Erasmus+ programos praktiką tikėjosi pokyčių savo gyvenime ir profesinėje veikloje. „Po praktikos užsienio šalyje manau, kad  tai buvo vienas geriausių sprendimų mano gyvenime. Sužinojau ne tik kaip funkcionuoja kultūros sistema Italijoje ir jos sostinėje Romoje, bet ir dalyvaudama parengiamosiose veiklose pamačiau iš arti, kaip vyksta įvairūs verslo renginiai, susitikimai, kaip organizuojamos konferencijos ir solidūs tarptautiniai renginiai. Taip pat buvo labai nauja ir įdomu patirti, kuo ypatinga darbo kultūra šios šalies organizacijose“,- pasakoja Laimutė.

Praktiką „Italijos–Lietuvos prekybos rūmų“*biure Romoje atlikusi studentė mano, kad ši organizacija yra ypatingai tinkama vieta studentams, besidomintiems Italija, kultūra, verslu, politika, tekstų vertimu ar rašymu. Ji sako, kad šioje organizacijoje atrado ne tik reikalingus pagrindus savo būsimai karjerai, bet ir nuostabią atmosferą, nes joje visi buvo lyg viena šeima. „Buvo visko – klydom, kažko nežinojom ar  nemokėjom, tačiau mums visada buvo suteikiama reikalinga informacija, buvo paaiškinama, ką ir kaip turėtume padaryti. Toks geranoriškas požiūris visiems praktikantams suteikė saugumo jausmą, nes žinojome, kad visada galime klausti ir bus atsakyta“,- su dideliu pasitenkinimu savo patirtis Italijos sostinėje prisimena VU KHF studentė.

Ji sako, kad Erasmus+  praktikos metu įgavo ir gyvenimiškos patirties, daugiau sužinojo apie šalį. Pasinaudojusi  galimybėmis pakeliauti susipažino su tradicijomis ir įdomiais žmonėmis, išmoko geriau kalbėti itališkai ir angliškai. Taip pat praktikos metu atrado dar daugiau ją dominančių dalykų kultūros srityje, pavyzdžiui, reklamą ir dizainą. Todėl dar būdama Italijoje L. Triukaitė užsirašė ir  į „Photoshop“ kursus, kurie, jos manymu, padės tvirčiau pasirengti profesinei veiklai kultūros, renginių organizavimo sferoje.

„Esu labai laiminga ir dėkinga už šią nuostabią galimybę išvykti ir manau, kad tokią galimybę turime visi. Tačiau dažniausiai sau nubrėžiame įvairias ribas, pastatome sienas, užrakiname duris. Linkiu visas ribas peržengti, sienas nugriauti ir atrakinti duris, nes jeigu norime gyvenime pasiekti kažko daugiau, privalome išeiti iš savo komforto zonos!”,- įsitikinusi „Italijos-Lietuvos prekybos rūmų“ praktikantė Laimutė Triukaitė iš Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto.

* Daugiau apie „Italijos-Lietuvos prekybos rūmų“ veiklą Lietuvoje ir Italijoje:

http://www.ilcc.lt/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku