KV alumni susitikimasVU Kauno humanitarinio fakulteto KV studentai kartu su Filosofijos ir kultūros studijų katedros dėstytojais gegužės 14 d. sukvietė kultūros vadybos absolventus į susitikimą jų Alma Mater. Šią studijų programą kuruojančiai katedrai, kaip ir šiuo metu studijuojantiems, visada rūpi žinoti,  kaip sekasi baigusiems kultūros vadybos studijas VU KHF,  ką jie veikia, kaip gyvena ir panaudoja universitete įgytas žinias.

 

 

 

Kultūros vadybininkai išbandė jėgas protmūšyje

KV alumni susitikimas 1Pirmo, antro ir trečio kurso kultūros vadybininkai dirbo išvien, palaikomi Filosofijos ir kultūros studijų katedros dėstytojos Dovilės Jankauskaitės: pirmakursiai išsiuntinėjo kvietimus, antrakursiai dekoravo patalpą nuotraukomis, o trečio kurso studentai koordinavo visas veiklas ir sukūrė ypatingai jaukią aplinką, nuteikusią bendruomeniškam susibūrimui tarp gerai pažįstamų sienų. Bendromis pastangomis studentai siekė kurti renginį ne tik absolventams, bet ir sau, kad galėtų smagiai ir betarpiškai pabendrauti su  vyresniais kolegomis ir sužinoti apie jų patirtis iš pirmų lūpų. Ir jiems tai pavyko!

KV absolventų susitikime dayvavęs VU KHF dekanas doc. Kęstutis Driaunys prisipažino, kad kultūros vadybininkai yra vieni iš jo mylimiausių studentų, nes pasižymi aktyvumu, drąsa ir jų dėka fakultete pilna įvairių renginių. Susirinkusius sveikino Filosofijos ir kultūros studijų katedros vedėjas doc. Donatas Pilinkus bei profesorė Virginija Jurėnienė, kuri kultūros vadybininkus pavadino besiveržiančiomis upėmis, galinčiomis padovanoti žmonėms ne tik laisvalaikį, bet ir stipriai prisidedančiomis prie valstybės pakilimo.

Absolventus susitikimo organizatoriai sugrąžino į studentų padėtį ir pakvietė susirungti protmūšyje, kurio metu šiems teko pasukti galvas ieškant atsakymų į įvairius klausimus apie Vilniaus universiteto Kauno humanitarinį fakultetą. Juos sugalvojo III k. KV studentės: Greta Gečaitė (šio renginio koordinatorė), Rūta Jančiulytė,Eglė Dmukauskaitė ir Rusnė Jankūnaitė (renginio vedėja). Vienas iš klausimų buvo: „Pasaka, gyvūnas, namų židinio, vaisingumo dievybė. Šios užuominos padės atsakyti į klausimą, kokia tai VU KHF patalpa?“...

Protmūšyje dalyvavo šešios komandos, linksmai ir simboliškai pasivadinusios: „KV pirmieji“ (6 vieta), „Ainius“ (5 vieta), „Kultūrščikai“ (4 vieta), „Užstrigę“ (katedros komanda: dėstytojos V. Jurėnienė, A. Urbonienė, D. Tomkevičienė ir nepamainoma katedros administratorė R. Poškuvienė (3 vieta)), „The dream team“ (2 vieta), „Mes ir vėl susitikom“ (1 vieta).

KV alumni susitikimas 3Susitikimai su absolventais turėtų tapti tradicija

Po protmūšio visi buvo pakviesti pasivaišinti užkandžiais ir saldumynais, o vėliau prasidėjo neformalūs pokalbiai tarp kultūros vadybos absolventų, studentų ir dėstytojų. Rusnė Jankūnaitė išsakė visos organizatorių komandos nuomonę, kad renginyje tikėjosi sulaukti daugiau absolventų, tačiau džiaugėsi, jog atvykusieji buvo puikios nuotaikos ir noriai dalijosi įspūdžiais. Pasak vienos iš protų mūšio nugalėtojų komandos atstovės, labai smagu dalyvauti tokiame renginyje ir tai skatina susimąstyti apie magistro ar doktorantūros studijas VU KHF. Kita kultūros vadybos absolventė pasakojo, jog yra laiminga sulaukusi kvietimo ir susitikusi su kurso draugais, todėl tokių renginių reikia kuo daugiau. Prof. V. Jurėnienė džiaugėsi absolventų susitikimu ir sakė, kad jis yra vienas svarbiausių kultūros vadybininkų renginių šios studijų programos istorijoje, todėl tikisi, jog ateityje bus įkurtas ir „KV alumnų klubas“. Be to, profesorė įvertino akivaizdžią šio renginio naudą, nes studentai ne tik maloniai pabendravo su absolventais, bet ir gavo kvietimų atlikti praktiką.

Organizatorių ir katedros nuomone, kultūros vadybos absolventų susitikimas buvo tikrai sėkmingas, todėl planuojama, kas jis taps tradicija. Kaip sakė VU KHF dekanas doc. K. Driaunys, reikėtų organizuoti ne tik kultūros vadybos, bet ir  visų studijų programų absolventų susitikimus mūsų fakultete.

Pasidalyti patirtimi ir patarimais bei pasikeisti kontaktais su ieškančiais vietos praktikai ar galimybės įsidarbinti ir tiesiog pasišnekučiuoti tarpusavyje labai padėjo  šilta atmosfera, viso susitikimo metu tvyrojusi Napoleono namo viršutiniame aukšte. III k. studentės Eglė Dmukauskaitė, Kristina Kareniauskaitė (susitikimo fotografė) ir Indrė Kučinskaitė pavasariškai išpuošė Vaizdo konferencijų studiją. Tikro namų jaukumo renginiui suteikė ir Paulinos Griauzdaitės iškepti gardūs naminiai keksiukai bei Eglės Rojūtės paruošti užkandžiai, o Ugnė Pavlovaitė pasirūpino net absolventų mažaisiais – jie galėjo spalvinti knygeles. II k. studentė Inga Basevičiūtė surinko nuotraukas iš kultūros vadybos studentų gyvenimo, kurios puošė sienas susitikimo metu, o jos kolegės Ugnė Zabarauskaitė ir Evelina Senkevičiūtė padėjo dekoruoti patalpas.

VU KHF kultūros vadybininkai galėtų konsultuoti kitų studijų programų studentus ir padėti jiems idėjomis bei vadybiniais gebėjimais organizuojant panašaus pobūdžio renginius.

Gabrielė Skeisgielaitė,

Kultūros vadyboos III k. studentė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku