Kaunas studiju miestas 2016Lietuvių filologijos ir reklamos (LFR) studijų programos I k. studentės paskutinę pavasario dieną VU Kauno humanitarinio fakulteto (VU KHF) V. Gronsko auditorijoje pristatė tiriamuosius darbus „Kaunas – mano studijų miestas“. Projektai buvo rengiami Verslo ekonomikos ir vadybos katedros lektorės Marianos Sueldo dėstomo dalyko „Rinkodara ir reklamos rūšys“ metu. Pristatyme dalyvavo komunikacijos specialistė  Indrė Levickytė iš Kauno miesto savivaldybės.

Temą darbui grupėse pasiūlė Kauno miesto savivaldybės administracijos atstovai, pastaruoju metu didelį dėmesį skiriantys aktyviai komunikacijai su inovatyvių idėjų ir pasiūlymų nestokojančiu jaunimu. Miesto savivaldybė siekia Kauną paversti vieta, patrauklesne ne tik nuo gimimo šiame mieste gyvenančiai jaunajai kartai, bet ir kitų regionų abiturientams, vyresnių klasių moksleiviams ir studentams, svarstantiems tolimesnių gyvenamosios vietos perspektyvų variantus.

Vertinimo komisijai, kurioje dalyvavo ir Lietuvių filologijos katedros vedėja doc. dr. Rita Baranauskienė bei doc. dr. Saulutė Juzelėnienė, tiriamosios veiklos rezultatus pateikė šešios LFR studenčių grupės. Būsimosios reklamos specialistės pristatė jų atliktų apklausų duomenis, aptarė tyrimo metu išryškėjusias problemas ir pateikė idėjų bei sumanymų, kaip Kauno ir aplinkinių bei tolimesnių regionų jaunųjų gyventojų nuomonę apie į šį miestą paversti kuo pozityvesne.

Studenčių tyrimų rezultatai parodė dominuojančias opias kliūtis, trukdančias Kauno miestui įtvirtinti studentiško – jaunimui patrauklaus miesto įvaizdį. Apklausų dalyvių manymu, Kaunas yra gana paklausus miestas, pasižymintis išskirtiniu žavesiu, tačiau jame trūksta vietų jaunimo susibūrimams ir saviraiškai, taip pat lankytinų objektų prieigų, pramogų, sporto, sveikos gyvensenos propagavimo erdvių ir patrauklių sąlygų apsigyventi (studentams prieinama kaina), taip pat įvairesnių bendruomeniškumą skatinančių terpių.

Pasak lietuvių filologiją ir reklamą VU KHF studijuojančių merginų, jų apklaustų respondentų poreikius galėtų  patenkinti nemokami užsiėmimai bei kultūrinimosi vietų skaičiaus ir veiklų juose plėtra, bendro išprusimo ir saviugdos kompetencijų skatinimas. Visos darbo grupės pabrėžė, kaip svarbu, kad Kauno miesto savivaldybė nuolat bendradarbiautų  su  miesto mokymosi įstaigomis ir  kad  studentai būtų įtraukti į  reklaminių kampanijų kūrimą, miesto organizuojamas akcijas formuojant  jo įvaizdį, nes tokiu būdu ir būtų steigiamos naujos vietos realizuoti save ir atlikti praktiką.

Geriausių idėjų autorių grupės buvo apdovanotos savivaldybės įsteigtu prizu – galimybe apsilankyti nepamirštamoje pramogoje „Break free“. Kauno miesto savivaldybės administracijos atstovė Indrė Levickytė palinkėjo, kad  VU Kauno humanitarinio fakulteto Lietuvių filologijos ir reklamos studentės  realizuotų savo idėjas ir Kaunas taptų vieta, kurioje jaunimui gyventi būtų smagu ir malonu.

Indrė Zabulytė,

Lietuvių filologijos ir reklamos I k. studentė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku