2016 rugsejo 1Iškilminga ceremonija Napoleono namo kiemelyje fakulteto bendruomenė pradėjo naujuosius akademinius mokslo metus. Ceremonijos pradžioje choro „Veni gaudere“ grupė, vadovaujama Adelės Mikalkėnienės,  sugiedojo akademinio jaunimo himną Gaudeamus, dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys ir Studentų atstovybės prezidentas Justas Paulikas iškėlė fakulteto vėliavą.

Tardamas sveikinimo žodį fakulteto dekanas Kęstutis Driaunys pasidžiaugė, jog malonu vėl matyti pažįstamus veidus, kiekvienais metais gausėjantį jaunų, gabių pirmakursių būrį. „Džiaugiuosi, kad išsilavinimui įgyti pasirinkote pačią geriausią vietą – Vilniaus universitetą. Iš čia kylama į žvaigždes. Šiandien yra Jūsų startas”, - sakė jis.

VU Kauno humanitarinio fakulteto Studentų atstovybės vardu kalbėjęs jos prezidentas Justas Paulikas palinkėjo  pajusti, jog ateinantys studijų metai – vieni svarbiausių kiekvieno gyvenime. „Čia atrasite tikrus draugus, ištikimus bendražygius, galbūt net – antrąją pusę. Čia išmoksite studijuoti ir studentauti, linksmai siekti išsilavinimo ir rimtai džiaugtis jaunyste“, - sakė Justas.

alumnas rugsejo1Pasveikinti naujuosius VU KHF bendruomenės narius atvyko fakulteto Alumni draugijos prezidentas Paulius Boreika, UAB „Orion Asset Management“ ir  UAB „Orion Capital“ projektų vadovas, VšĮ PB fondas direktorius, kuris alumnų vardu  palinkėjo ne tik studentauti, bet ir mokytis, stengtis tobulėti, įgyti žinių. „Nuoširdžiai linkiu, kad mokslo metai pateisintų Jūsų lūkesčius, kad dalyvautumėte fakulteto bendruomenės veikloje ir būtumėt laimingi“, - sake fakulteto Alumni draugijos prezidentas.

Pirmakursių vardu žodį tarė Rokas Ruginis, pasirinkęs finansų ir apskaitos studijas. „Pirmoji pažintis su KHF'u įvyko pirmakursių stovykloje, kurioje ne tik sužinojau apie studijų esmę, turiningai praleidau laiką, bet ir įsitikinau, jog esu ne vienas, ir jau dabar žinau, kad stovėdamas čia jaučiuosi stiprios, šeimyniškos bendruomenės dalimi“, - sakė Rokas.

Kad visi mūsų pirmakursiai geriau atsimintų savo pirmąją dieną fakultete jiems buvo padovanotos VU KHF skarelės.

Po iškilmingos ceremonijos fakulteto vadovai, pirmakursiai bei kiti bendruomenės nariai  išvyko atstovauti fakultetui tradicinėje Vilniaus universiteto studentų eisenoje sostinėje ir RENOVATIO STUDIORUM šventėje  Vilniaus universiteto Didžiajame kieme.

Rugsėjo 1-osios vakare  fakulteto Saulės laikrodžio kieme  vyko pirmosios DŪZGES TRISE, kurias organizavo  Universitetų konsorciumas (UNIKON): Vilniaus universiteto Kauno humanitarinis fakultetas, Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultetas, Lietuvos sporto universitetas. Jose grojo  muzikos grupės THUNDERTALE ir „Mėtų vėjas“, o renginį vedė Andrius Žiurauskas. Sveikinimo žodžius susirinkusiai akademiniai bendruomenei tarė Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto dekanas prof. Jonas Audėjaitis, Lietuvos sporto universiteto rektorius dr. Aivaras Ratkevičius bei VU Kauno humanitarinio fakulteto dekanas doc. dr. Kęstutis Driaunys. VDA Kauno fakulteto dekanas prof. J. Audėjaitis abiejų aukštųjų mokyklų vadovams įteikė dovanas nuo miesto mero Visvaldo Matijošaičio – po Kauno vėliavą.

VU KHF pirmakursiai šiais metais pirmą kartą dalyvauja integracijos savaitės "StudentAUK" Duzges trise 2 renginiuose. Jų metu vyks ne tik paskaitos apie universitetinių studijų idėją, interaktyvaus studento galimybes VU tinkle, bet ir pasirinktų studijų programų, SA bei laisvalaikio veiklų pristatymai, ekskursijos po fakulteto erdves, taip pat  išvyka į VU centrinius rūmus bei Mokslinės komunikacijos ir informacijos centrą. Miesto savivaldybės atstovai  pirmakursiams pristatys Kauną kaip studijų miestą, o VU Studijų direkcijos bei Sveikatos ir sporto centro darbuotojai atvyks pasikalbėti apie akademinius reikalus ir adaptaciją universitete.   

 

Pagal Erasmus mainų programą fakultete studijuos ir 21 studentas iš užsienio: Ispanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos ir Turkijos. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku