Andriejus ZelezniakovasAntrajame „Studentų akrosticho“ interviu Lietuvių filologijos ir reklamos II k. studentė Agnė Kibildaitė kalbina Andriejų Železniakovą. Ekonomiką ir vadybą antrame kurse studijuojantis vaikinas neabejoja, jog, užsibrėžus aiškius gyvenimo tikslus, galima viską pasiekti.

A – trodo, kad esi drąsus, aktyvus ir iššūkius mėgstantis žmogus.

Tikrai taip. Kuo daugiau naujos veiklos bei išbandymų, tuo įdomiau.

N – a, o kokios yra pačios pagrindinės charakterio savybės, padedančios tvirtu žingsniu eiti svajonių link?

Svarbiausia – maksimalizmas. Jei turiu aiškų tikslą, įdedu visas jėgas, kad jį pasiekčiau. Šiuo atveju esu gana griežtas ir, jei tikslo įgyvendinimas susijęs su komandiniu darbu, vertinu komandos draugų atvirumą ir pats nemėgstu „vynioti žodžių į vatą“. Komunikabilumas, darbštumas bei draugiškumas yra kitos charakterio savybės, kurios padeda siekti svajonių.

Andriejus Zelezniakovas 2016D – ainavimas, muzika. Kaip šie dalykai atsirado tavo gyvenime?

Kai dar net gerai nemokėjau rašyti, pradėjau dainuoti, po truputį bandžiau kurti vaikiškas melodijas ir tikriausiai jau vaikystėje susiformavę pomėgiai pastūmėjo iki šių dienų neapleisti muzikos. Nepaisant trumpų pertraukų, galiu drąsiai sakyti, jog ši veikla mane lydi visą gyvenimą.

R – asti savo nišą šiuolaikiniame muzikos pasaulyje – sudėtinga?

Tai gana dviprasmiška situacija. Viskas priklauso nuo paties atlikėjo ir kaip tinkamai jis sugeba save pristatyti klausytojams. Galiu pasakyti tik viena – reikia nemažai investicijų, kad tave išvis kas nors pastebėtų, ir šiuo metu pats dirbu tam, kad apie mano muzikinę veiklą sužinotų kuo daugiau žmonių, tarp kurių gali būti ir tie, kurie padės pasiekti dar didesnę klausytojų auditoriją.

I – r kodėl būtent pasirinkai sceninį vardą KOFF, ar juo taip pat tikiesi patraukti klausytojų dėmesį?

Šis sceninis vardas susiformavo iš mano pavardės paskutinių raidžių, tik vietoje v atsirado dvi f. Istorija trumpa: kai lankiau futbolą, ant marškinėlių buvo užrašyta ne tikroji pavardė su v, bet galūnėje atsirado dvi f. Taigi nuo vaikystės laikų užsifiksavęs užrašas vėliau virto ir sceniniu vardu.

E – inant gatve, važiuojant troleibusu... kokioje aplinkoje „gimė“ geriausia tavo daina?

Manau, kad geriausias mano kūrinys yra vienas iš paskutinių šių metų darbų, kuris dar nėra viešinamas dėl vis dar vykstančių vaizdo įrašo filmavimų. Tai kūrinys, įkvėptas meilės. Ir „gimė“ jis iš pačių gražiausių jausmų, sukeltų draugaujant per atstumą.

J – ei reikėtų įvardinti autoritetą, įkvepiantį nepasiduoti ir siekti savo svajonių, kas jis būtų?

Tai būtų mama. Nes tai žmogus, kuris niekada nenuleidžia rankų. Kiekvieną kartą kažką darydama mama įdeda begales darbo bei pastangų, kad tai įgyvendintų. Ir ji man yra ne tik autoritetas, bet ir didžiausias gyvenimo ramstis bei patarėja.

Ž – monių parama, ypač tėvų patarimai, kaip suprantu, vis dar aktualūs šių laikų jaunimui?

Visą gyvenimą net mažiausi padrąsinimai nesustoti, tobulėti, buvo aktualūs ir itin svarbūs. Man svarbiausias yra artimų žmonių palaikymas ir nesvarbu, su kokiu iškilusiu klausimu ar problema tai yra susiję.

E – konomika ir vadyba bei muzika – dvi skirtingos tavo gyvenimą sudarančios dalys. Kas jas vienija?

Rinktis tokios krypties studijų programą apsisprendžiau seniai. Dėl to neteko nė akimirkai sudvejoti, kai atėjo laikas pasirinkti. Manau, kad šiam sprendimui įtaką padarė gyvenimo siekis šalia muzikinės veiklos įkurti ir savo verslą – atidaryti barą, restoraną. Nuo vaikystės augau restoranų aplinkoje ir man šios vietos, jose verdantis gyvenimas be galo patinka. Todėl nieko keista, jog šiuo metu galvoje sukasi tūkstančiai minčių, kaip dvi svajones sujungti į vieną bendrą kūrinį. Tačiau tuo pat metu pirmenybę teikiu mokslams – tik juos baigęs kibsiu į nuosavo verslo idėjos įgyvendinimą.

L – eisk paklausti, kodėl ekonomikos studijas pasirinkai būtent VU Kauno humanitarinį fakultetą?

Aš nenorėjau išvažiuoti iš Kauno, todėl visos mokymo įstaigos, kuriose rinkausi studijų programą, buvo šiame mieste, o geriausiu variantu atrodė Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto siūlomos ekonomikos ir vadybos studijos.

E – ntuziazmas mokytis, siekti geriausių rezultatų yra skatinamas mūsų universiteto aplinkoje?

Mano nuomone, tai priklauso nuo kiekvieno dėstytojo individualiai. Šiais laikais visi turi savitą dėstymo metodą, kuriuo remiasi per paskaitas. Nuo to ir priklauso, kad vieni dėstytojai labiau įtraukia į dėstomą dalyką patį studentą, o kiti renkasi kiek kitokius mokymo būdus, bet visais atvejais yra skatinama siekti aukščiausių rezultatų.

Z – irziantiems studentams, nesižavintiems sunkiomis egzaminų užduotimis, dėstytojai dar geba tapti autoritetu?

Kaip tik šiandien  per vieną iš paskaitų man į galvą šovė mintis, jog tikrai neatsisakyčiau minties būti dėstytoju. Manau, tai geriausias pavyzdys, jog žmogus, savo darbu sugebėjęs įžiebti tokią mintį galvoje, yra ir vienas iš mano gyvenimo autoritetų. Mūsų fakultetas tikrai gali pasigirti puikiais dėstytojais, kurie žavi mokslo pasaulyje įgytu statusu.

N – aujiems VU KHF studentams užtenka tik atsakingai lankyti paskaitas ar patartum prisidėti ir prie kitos universiteto siūlomos veiklos?

Tvirtai siūlau prisidėti. Taip įgyjama tik dar daugiau gyvenimiškos patirties. Vien studijomis apsiriboti negana, juk būtina save tobulinti ir kitose srityse. Patariu prisidėti prie įvairių akcijų, organizuoti renginius, nes būtent tokia veikla verčia tobulėti studentą kaip asmenybę.

I – r kokius VU KHF ar jo Studentų atstovybės vykdomus renginius žinai?

Žinoma, „Sielų upė“, kas jos nežino? Taip pat krikštynos, „Nulių šou“, tik gaila, jog šiais metais jis nebėra rengiamas. Esu už tai, jog pirmakursiams būtų rengiama kuo daugiau renginių.

A – ktyvus laisvalaikis, muzika bei studijos. Ar įmanoma viską suspėti neapleidžiant nė vieno?

Viskas įmanoma, jei tikrai esi tam pasiryžęs ir to nori. Tereikia darbus sudėlioti į dienotvarkę ir pamatysi, kaip viskam atsiranda savas laikas.

K – okias perspektyvas įžvelgi po pasirinktos studijų programos baigimo?

Baigus studijas nereikia manyti, jog dabar atsidarys visos durys. Aš žinau, teks rasti tinkamą raktą joms atverti. Tik kartu su paties įdėtomis pastangomis įgytas diplomas gali tapti raktu į sėkmę. Nuosava kavinė ar restoranas ir joje skambanti paties kurta muzika – mano siekiamybė.

O – ko gali palinkėti naujai „iškeptiems“ VU KHF studentams, pradėjusiems naują gyvenimo etapą?

Palinkėčiau kuo daugiau veiklos. Kol studijuoji, gali išbandyti begales naujų dalykų. Siūlau prisijungti prie mūsų fakulteto Studentų atstovybės, rasti darbą. Kitaip sakant, užsikrauti kuo daugiau atsakomybių, nes vėliau tai išeis į naudą. Tokia veikla – geriausia investicija į savo ateitį.

V – eikla ar nauji pomėgiai, kuriais žadi papildyti savo ir taip užimtą dienotvarkę?

Anksčiau žaidžiau futbolą. Žinau, kad Kaune yra futbolo mėgėjų lyga. Planuoju su draugais suburti komandą ir dalyvauti žiemos turnyre. Pasižadu neapleisti šio pomėgio.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku