VU vertina moksleiviusVerslo ekonomikos ir vadybos katedra toliau sėkmingai dalyvauja mokinių verslumo ugdymo renginiuose. Lapkričio 18 d. šios katedros doktorantės Dovilė Ročkė ir Indrė Ščiukauskė dalyvavo Mokinių mokomųjų bendrovių (MMB) mugėje–konkurse, skirtame Tarptautinei verslumo savaitei.

MMB mugės tikslas –  ugdyti verslumą, novatoriškumą, kūrybingumą pradedant nuo vidurinės mokyklos moksleivių ir mokytojų, auginančių naują kartą Lietuvai. Renginyje, kuris šiais metais vyko Vytauto Didžiojo universitete, dalyvavo net 28 verslių moksleivių bendrovės. Buvo galima ne tik išgirsti verslo idėjų pristatymus, bet ir didžiąją jų dalį pamatyti, išbandyti ar net įsigyti mokinių sukurtus gaminius. Iš skirtingų sričių specialistų sudaryta komisija, vertino mokinių mokomąsias bendroves ir apdovanojo sėkmingiausiai pasirodžiusias. Vilniaus universiteto Kauno fakulteto atstovių sprendimu „Lietuviškiausios idėjos“ nominacija atiteko MMB „Odinukas“ iš Kauno „Santaros“ gimnazijos.

vu vertina moksleivius 2016Geriausia renginio MMB pripažinta MMB „BoXellence“ iš Kauno „Saulės“ gimnazijos (nominaciją įsteigė VDU). Inovatyviausia mokinių bendrove pripažinta MMB „Diušė“ iš Kauno LSMU gimnazijos (nominaciją įsteigė VDU). Už mokslo ir praktikos sinergiją apdovanota MMB „Ramunėlė“ iš Kauno LSMU gimnazijos (nominaciją įsteigė Kauno m. Švietimo ir ugdymo skyrius). Startuoliškiausia idėja pripažinta MMB „CinkCink“ iš Kauno A. Smetonos gimnazijos (nominaciją įsteigė AB DnB bankas). Teisingo verslo nominacija atiteko MMB „TLS“ iš Kauno Kovo 11-osios gimnazijos (nominaciją įsteigė „Advokatų profesinė bendrija Viliušis ir Astromskis“). Inovatyviausios idėjos nominacija atiteko MMB „LAJK“ iš Kauno VDU „Rasos“ gimnazijos (nominaciją įsteigė Lietuvos inovacijų centras). Socialiai atsakingu verslu pripažinta MMB „ECBooks“ iš Kauno Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos (nominaciją įsteigė    KPPAR). Kūrybiškiausia MMB tapo MMB „Ipsum maleficus“ iš Kauno raj. Garliavos Jonučių gimnazijos (nominaciją įsteigė KTU EVF). Praktiškiausios idėjos nominacija atiteko MMB „Plugis“ iš Kauno „Saulės“ gimnazijos (nominaciją įsteigė  UAB „Inoserta“).

Lietuvos Junior Achievment (LJA) alumnai rinko MMB prezidentą – lyderį. Šiuo laimėjimu džiaugėsi net penkių moksleivių mokomųjų bendrovių prezidentai: „Diušės“ iš Kauno LSMU gimnazijos, „ECBooks“ iš Kauno Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos, „LAJK“ iš Kauno VDU „Rasos“ gimnazijos, „Traškio“ iš Kauno „Saulės“ gimnazijos ir „WLT“ iš Kauno Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos.

VU KnF Verslo ekonomikos ir vadybos katedra sveikina laimėtojus ir linki sėkmės ateityje!

Dovilė Ročkė,Verslo ekonomikos ir vadybos katedros doktorantė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku