romuva plakatas 2014Nuo lapkričio mėnesio kas antrą ketvirtadienį kino teatre „Romuva“ vykstantys „RoMOVIEški studentų ketvirtadieniai“ moksluose paskendusiems studentams suteikia galimybę žiūrėti aktualų kiną iš viso pasaulio už specialią kainą, siekiant suteikti erdvę diskusijoms, naujoms pažintims ir iniciatyvoms. Čia, Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto kultūros vadybos studentų iniciatyva, visų laukia ne tik kinas, bet ir įvairūs konkursai, organizacijų prisistatymai, specialiai studentams subalansuotas meniu „Romuvos“ kavinėje.

Gruodžio 18 d. studentų lauks nemokamos „ARTimos kultūros“ kalėdinės dirbtuvėlės kino teatro foje, kuriose kiekvienas turės galimybę pasigaminti dovanėlių Kalėdoms bei trys kino filmai už specialią kainą, tarp kurių speciali trumpametražio filmo „Nesibaigiantis kelias“ (Endless road) premjera.

Specialiai studentams – trumpametražio filmo premjera

Gruodžio 18-osios vakarą pirmąjį savo filmą pristatys 21-erių Inesa Marcinkevičiūtė – jauna kino režisierė šiuo metu beveik visą savo laiką aukojanti kūrybai, kinui ir daranti viską vardan kino. Paauglystėje gyvendama Prienuose ir besimokydama „Žiburio“ gimnazijoje mergina susidomėjo daile, muzika ir literatūra. Vėliau įstojo į Kauno taikomosios dailės mokyklą ir pradėjo studijuoti interjero apipavidalinimą, o šiuo metu mokosi fotografijos meno.

Inesa „RoMOVIEškame studentų ketvirtadienyje“ pristatys savo trumpametražį filmą „Nesibaigiantis kelias“ (Endless road), pasakojantį istoriją apie mergina vardu Aliūna, kurios išgyvenimai siejasi tarp dviejų skirtingų išmatavimų, ji paklysta savo pačios minčių srautuose negalėdama atskirti kas iš tiesų yra tikra. „ŠAKNIMIS Į DANGŲ, ŠAKOMIS Į PRAGARĄ“ – tai pagrindinio personažo kertinis akmuo ir riba tarp antgamtiškos nuojautos ir beprotystės.

REPERTUARAS:

I seansas: 18 val.
„Nesibaigiantis kelias“ (Endless road) PREMJERA
Mistinė drama/trileris, Lietuva, 2014 m., 30 min. Režisierė: Inesa Marcinkevičiūtė; Vaidina: Inesa Marcinkevičiūtė, Rokas Limantas, Justina Dovydaitytė, Mantas Mazėtis. Lietuvių kalba. Filmo pristatyme dalyvauja kūrybinė komanda.

„Anglijos karalienė pagrobė mano tėvus“ (Queen of England Stole My Parents)
Nuotykių drama, Lietuva, 2014 m., 30 min. Režisierius: Ernestas Jankauskas; Vaidina: Mija di Marco, Gabija Siurbytė, Janina Matekonytė, Jurga Jutaitė. Amžiaus cenzas – V.

II seansas: 20 val.

„Lošėjas“ (The Gambler)
Drama, trileris, Lietuva, 2014 m. 110 min. Režisierius: Ignas Jonynas; Vaidina: Vytautas Kaniušonis, Oona Mekas, Romuald Lavrynovič, Valerijus Jevsejevas, Lukas Keršys, Jonas Vaitkus, Artūras Šablauskas, Simonas Lindešis. N-16. Lietuvių kalba.

Bilietas į vieną kino filmą su Lietuvos (LSP) ar tarptautiniu (ISIC) studento pažymėjimu kainuoja tik 8 Lt, į du vakaro seansus – 12 Lt.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku