J.Pociute TrysAtspindzioPuses 2Kovo 17 d. 18 val. maloniai kviečiame į Julijos Pociūtės stiklo meno autorinę parodą galerijoje „Meno parkas“, Rotušės aikštėje 27, Kaune.

Būtis/nebūtis, tikrovė/iliuzija, gyvenimas/mirtis... „Trys atspindžio pusės“ – tai vieno gyvenimo istorija.

Julija Pociūtė – daugialypė menininkė, įgijusi Vilniaus dailės akademijos meno magistro laipsnį, šiuo metu studijuoja  meno vadybos magistrantūroje Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete. Lietuvos dailininkų sąjungos narė, tarptautinių parodų dalyvė ir kuratorė pristato savo trečiąją autorinę parodą.

 

 

J.Pociute TrysAtspindzioPuses Menotyrininkė E. Januškaitė, apžvelgdama Julijos kūrybą, teigia, kad pastarųjų metų kūryboje autorė dažnai pasitelkia veidrodį. „Kvestionuodama realybės ir fikcijos, gyvybės ir mirties, materijos ir jos atspindžio temas, ji išryškina fundamentalių filosofinių reiškinių dualumą.“ – teigia Evelina. „Asmeninę patirtį interpretuodama kūrybiniame akte, Pociūtė praeities įvykius grąžina į dabartį prisiminimų ir vaizdinių pavidalu. Veidrodis mene kvestionuoja realybės santykį su iliuzija, tikrovės su fikcija, esamo su menamu. “ – priduria menotyrininkė, apžvelgdama Julijos instaliaciją. Tačiau veidrodis apie mus nieko nepasako. Jis atspindi tai, ką mes norime matyti.

„Kūryba man – tai nesibaigiantis patyrimas, kuriame atskiros dalys susikoncentruoja ir virsta materija.“ – teigia Julija, balansuojanti tarp skirtingų medžiagų. Autorė konstruoja atskiras istorijos dalis, kurios atiduodamos žiūrovui apjungti.

Parodos atidarymas: kovo 17 d. 18 val. galerijoje „Meno parkas“(Rotušės aikštė 27, Kaunas).

Parodą galima aplankyti nuo 2015 m. kovo 17 d.  iki balandžio 10 d.

Galerijos darbo laikas: II–V: 12.00 –18.30 val., VI: 11.00–17.00 val.

Parodą iš dalies remia Kauno miesto savivaldybė.

Oficialūs parodos fotografai: Gintarė Žaltauskaite www.facebook.com/gizfoto ir Karolina Marcinkevičiūtė www.facebook.com/marcfoto

Nuotraukos – G. Žaltauskaitės.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku