VILNIAUS UNIVERSITETO KAUNO HUMANITARINIO FAKULTETO

SOCIOKULTŪRINIŲ TYRIMŲ CENTRAS

IR

KAUNO FOLKLORO KLUBAS „UOSINTA“

Edukacinių seminarų ciklas

(pirmasis etapas)

Aukštaitijos  regiono tradicinės muzikos stiliai

Kaunas, 2015 m. gegužė 7, 14-15 d.

Skiriama Etnografinių regionų metams

Edukacinių seminarų ciklo tikslas

Seminarai skirti Lietuvos etnografiniuose regionuose gyvavusiems tradicinės muzikos stiliams pažinti, išsaugoti ir skleisti šiuolaikinėje visuomenėje. Jų metu siekiama sudaryti sąlygas etninės kultūros specialistams, gyvenantiems Kaune ir jo apylinkėse, išsamiau susipažinti su penkių regionų tradicine muzika ir praktinių užsiėmimų metu išmokti naujų dainavimo atlikimo būdų.

Tikslinė grupė

Kauno mieste ir rajone yra nemažai mokyklų bei universitetų, skatinančių jaunimą atsigręžti į tautos muzikinį lobyną ir domėtis etnine kultūra. Edukaciniai seminarai skirti pilietiškai aktyviems etninės kultūros specialistams, siekiantiems patobulinti savo žinias etninės muzikos srityje. Kauno miesto ir rajono etninės kultūros darbuotojai galės ne tik įgyti naujų žinių, bet ir išbandyti jas praktiniuose užsiėmimuose. Mokytojai, folklorinių ansamblių vadovai įgytas žinias panaudos ugdant jaunąją kartą ir taip integruos pasirinkto etninio regiono muzikos tradicijas šiuolaikinėje visuomenėje.

Projektas bus vykdomas keliais etapais. Pirmajame etape, kuris vyks pavasarį, pristatysime Aukštaitijos regiono tradicinės muzikos stilius, ypatingą dėmesį skirdami sutartinėms (2010 m. įtrauktoms į UNESCO kultūros paveldą). Antrajame etape (rudenį) pristatysime Dzūkų, Suvalkiečių, Žemaičių ir Mažosios Lietuvos tradicinius dainavimo stilius. Siekiant išsamiau supažindinti su lietuvių tradiciniais dainavimo stiliais bus skaitomos teorinės paskaitos ir pravesti praktiniai užsiėmimai.

Edukacinių seminarų ciklas remiamas Lietuvos kultūros tarybos

REGISTRACIJA

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku