svedu 2016Labdaros ir paramos fondas „Frida“ kartu su Švedijos ambasada ir Vilniaus universiteto Kauno humanitariniu fakultetu maloniai kviečia į Švedijos kultūros popietę! Gruodžio 1 d. 16 val. VU KHF V. Gronsko auditorijoje vyks susitikimas su Švedijos Karalystės ambasadore Maria Christina Lundqvist ir režisierės Kristinos Lindström dokumentinio filmo „Astrida“ peržiūra.  

https://www.facebook.com/events/1172891946120963/

Studentų ir dėstytojų dėmesiui! Garbių svečių iš Švedijos ambasados Lietuvoje pageidavimu, nuo 15.30 val. planuojamas Švedijos Karalystės ambasadorės Marios Christinos Lundqvist pokalbis su švedų kalbą studijuojančiais studentais, o nuo 16.00 val. – režisierės Kristinos Lindström dokumentinio filmo „Astrida“ peržiūra.

Šiame filme pasakojama apie vieną žymiausių vaikų ir jaunimo literatūros kūrėjų – Astridą Lindgren. Jos knygos išverstos į 90 kalbų ir tebėra leidžiamos milijoniniais tiražais. Greičiausiai neatsirastų nė vieno, kuris vaikystėje nėra skaitęs tokių autorės knygų, kaip „Pepė Ilgakojinė“, „Padaužų kaimo vaikai“, „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“, „Ronja, plėšiko duktė“, „Mes Varnų saloje“ ir kt. Ši Švedijos rašytoja yra išties įkvepianti ir neeilinė asmenybė, kurios biografinis portretas negali palikti abejingų. Būdama 37 metų ji kone akimoju tapo populiariausia to meto rašytoja. Tiesa, pirmasis bandymas išleisti vėliau jai pripažinimą atnešusią knygą „Pepė Ilgakojinė“ buvo nesėkmingas. O pats personažas, net ir po knygos publikavimo, sulaukė nemažai kritikos. Kur tai matyta – neklaužada, pramuštgalvė ir dar mergaitė? Tačiau, kaip ir jos personažas Pepė, Astrida žodžio kišenėje neieško, jai nė motais kreivai žiūrinčių diktuojamos visuomenės moralės nuostatos ir skonio kanonai. Išties, rašytoja pasižymėjo tvirta valia ir nepalaužiama viešai reiškiama nuomone įvairiais politikos, energetikos, migracijos ir vaikų teisių klausimais. Ir tai – tik dalis šios spalvingos asmenybės, o visa kita pamatysite filmo peržiūroje, kuri vyks gruodžio 1 dieną 16.00 val. Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete, V. Gronsko auditorijoje. Filmas bus rodomas originalo (švedų k.) su lietuviškais subtitrais, kuriuos rengė VU Kauno humanitarinio fakulteto audiovizualinio vertimo studijų programos studentai. Filmo trukmė – 90 min.

Kviečiame į renginį Vilniaus universitete Kaune iš labdaros ir paramos fondo „Frida“ organizuojamo festivalio „Baltasis kaspinas“  (lapkričio 25 – gruodžio 10 dienomis)!

https://www.facebook.com/baltojokaspinofestivalis/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku