erdvelaivis logo copyArtėja XI Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“, kuriame pirmą kartą dalyvaus ir mūsų fakulteto mokslininkai. Kasmet rengiamas festivalis „Erdvėlaivis Žemė“ padeda priartinti mokslo idėjas prie visuomenės, pristatyti technologijų, inovacijų naudą ir populiarinti Lietuvos mokslo įstaigas, inovatyvaus verslo įmones, taikančias savo veikloje mokslo laimėjimus. Rugsėjo 10–19 dienomis didžiausioje Lietuvoje mokslo ir technologijų šventėje vyks net 350nemokamų renginių septynių miestų mokyklose, universitetuose, laboratorijose, aikštėse ir net prekybos centruose. Mūsų fakulteto atstovai skaitys paskaitas ir diskutuos su besidominčiais mokslo naujienomis ne tik Kaune, bet ir Vilniuje.

VU Kauno humanitarinio fakulteto mokslininkų paskaitos Vilniuje

Rugsėjo 19 d. Vilniuje paskaitas skaitys Verslo ekonomikos ir vadybos katedros doktorantas Mantas Dilys, Informatikos katedros docentas dr.Vytautas Rudžionis ir Germanų filologijos katedros dėstytoja dr. Laura Niedzviegienė.

Mantas Dilys kviečia į paskaitą„Kūrybiškumo metodai idėjoms įgyvendinti“, kuri vyks13 val.VU MKIC A konferencijų salėje II.Pasak jo, paskaitoje bus siekiama praktiškai atskleisti kūrybiškumo taikymo aktualumą ir aptariami kūrybiškumo metodai. „Surasti nišą įgyvendinti savo idėjas kintančioje aplinkoje vis sudėtingiau. Neretai dėl dinamiškos aplinkos įprasti veiklos metodai neduoda naudos, todėl naujovių taikymas tapo neišvengiama būtinybe. Naujų idėjų vystymui, jų pritaikymui prie nepastovios aplinkos reikalingas kūrybiškumas, kuris, kartu su idėjų įgyvendinimu, yra labai dinamiškas ir neretai spontaniškas procesas. Tai vienas iš pagrindinių veiksnių, lemiančių sėkmę įgyvendinant naujas verslo idėjas bei prisidedantis prie visuomenės pažangos.“ – įsitikinęs jaunasis mokslininkas.

Tuo pačiu metu (2014 09 19 13 val.) VU MKIC seminarų kambaryje Nr. 310 praktinį užsiėmimą„Natūralios bendravimo su kompiuteriu sąsajos“ vesdocentas dr. Vytautas Evaldas Rudžionis ir dr. Laura Niedzviegienė. Jie rodys ir aiškins,kokiomis priemonėmis ir metodais organizuojamas informacijos keitimasis su kompiuteriu natūraliais, žmogui įprastais būdais: balsu, vaizdu ir tekstu.


VU Kauno humanitarinio fakulteto mokslininkų paskaitos Kaune

Mokslo festivalyje „Erdvėlaivis Žemė 2014“ dalyvaus ir Verslo ekonomikos ir vadybos katedros profesorė dr. Dalia Štreimikienė, Filosofijos ir kultūros studijų katedros profesorė dr. Virginija Jurėnienė bei Informatikos katedros lektorius dr. Darius Dilijonas.

Rugsėjo 12 d. dr. D. Dilijonas kviečia į paskaitą/diskusiją „Ar dirbtinis intelektas gali priimti geresnius sprendimus už žmogų ir užtikrinti efektyvesnį bankų sistemų valdymą?“, kuri vyks16 val.VU Kauno humanitarinio fakulteto 11 auditorijojePaskaitoje bus kalbama apie intelektualias verslo operacijų valdymo sistemas (dirbtinį intelektą, didelių duomenų masyvų apdorojimą), skirtas valdyti bankomatų grynųjų pinigų srautus. Pasak autoriaus, šios sistemos – tai programiniai robotai, gebantysmokytis,adaptuotis ir priimti sprendimus, modeliuojant milijardus galimų sprendimo kombinacijų.

Rugsėjo 16 d. 15 val. į seminarą „Darnaus vystymosi problemos Lietuvoje“ kviečia prof. dr. Dalia Štreimikienė. VU Kauno humanitarinio fakulteto J. Jablonskio auditorijoje vyksiančio

susitikimo metu prof. D. Štreimikienė pristatys Lietuvos darnaus vystymosi problemas ir pakvies seminaro dalyvius diskutuoti apie svarbiausius Lietuvos darnaus vystymosi įgyvendinimo aspektus ekonominėje, socialinėje ir aplinkosauginėje plotmėje. Seminaro dalyviai galės pareikšti savo nuomonę apie tai, kas Lietuvai yra svarbiausia, siekiant darnaus vystymosi ir kokios priemonės turėtų būti pirmiausiai įgyvendintos, kad būtų užtikrintas darnus mūsų šalies vystymasis.

Rugsėjo 17 d. ir 18 d. į paskaitas kviečia prof. dr. Virginija Jurėnienė. Paskaitoje „XX a. visuomenės raidos lūžiai: priežastys ir pasekmės“ (2014 09 17 16 val. VU Kauno humanitarinio fakulteto J. Jablonskio aud.) profesorė rengiasi diskutuotiapie istoriniusvisuomenės raidos lūžius:XIX a. antrosios pusės-XX a. pradžios pokyčius darbo rinkoje, moksle, šeimose, valstybių valdyme; I Pasaulinį karą – visuomenės lūkesčius ir nusivylimus;tarpukarį – modernios visuomenės plitimą; 1962 m. pacifistinį, radikalų feministinį ir maskulinistinį judėjimus;postmoderną. Paskaitoje bus siekiama atsakyti į klausimą: Kas ir kodėl turėjo didžiausios įtakos visuomenių raidai: ligos, karai, mokslo, technikos pažanga ar finansai?

Paskaitoje„Tradiciniai ar postmodernūs visuomenės vaidmenys: nostalgija, realybė, perspektyva“, kuri vyks 2014 09 18 16 val. VU Kauno humanitarinio fakulteto 11 auditorijoje,  prof. dr. Virginija Jurėnienėanalizuos tradicinius ir postmodernius šeimos vaidmenis, jų kaitą. Bus diskutuojama  ne tik apie tai, kodėl jie keičiasi, bet ir ko ilgisi arba kam (ne) pritaria stiprioji ir dailioji lytys ir kodėl. Klausytojai bus kviečiami kartu ieškoti atsakymų į klausimą, ar reikia auklėti vaikus tradicinių vaidmenų puoselėtojais ir saugotojais, ir aptarti visuomenės santykius reglamentuojančią teisinę bazę bei visuomenės vaidmenis skirtingose Europos ir Azijos kultūrose.

Visa festivalio renginių programa skelbiama:http://mokslofestivalis.eu/festivalio-naujienos/erdvelaivis-zeme-2014-festivalio-programa-666.

Kviečiame registruotis!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku