prores 2014 vukhfJau ketvirtus metus aktyviai bendradarbiauja Ukrainos, Lietuvos ir Lenkijos mokslininkai, vykdantys PRORES projektą.

Prasidėjus naujiems mokslo metams tęsiamos jaunųjų ir patyrusių mokslininkų stažuotės Ukrainos mokslų akademijos Pasaulio ekonomikos ir tarptautinių ryšių institute ir Ukrainos nacionalinio maisto technologijų universitete, kur stažuojasi ir Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto mokslininkai.

Rugsėjo 9-13 dienomis Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete paskaitas skaitė prof. hab. dr. Igor Piliajav iš Ukrainos mokslų akademijos Pasaulio ekonomikos ir tarptautinių ryšių instituto. Profesorius ne tik analizavo emigracijos problemas Ukrainoje, nurodydamas, jog per nepriklausomybės metus ši valstybė prarado 7 mljn. gyventojų, bet ir pasidalino giliomis įžvalgomis apie per šimtmečius susiklosčiusią gyventojų kultūrinę ir  tautinę sudėtį, priminė svarbiausius tautinės raidos etapus. Su profesoriumi susitikusiems meno vadybos magistrantūros studijų programos studentams rūpėjo ne tik jo požiūris į šios dienos problemas Ukrainoje, bet ir kaip jis vertina Rusijos invazijos į šią šalį perspektyvas, taip pat Vakarų Europos ir JAV pagalbos efektyvumą.

Viešnagės Kaune metu prof. Igor Piliajav susitiko su fakulteto dekanu doc. dr. Kęstučiu Driauniu ir aptarė bendradarbiavimo galimybes. Projekto PRORES koordinatorė Lietuvoje prof. dr. Virginija Jurėnienė ir svečias analizavo problemas, su kuriomis tyrimų  metu susiduria šiame projekte dalyvaujantys mokslininkai, ir pasidalino patirtimi jas sprendžiant. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku