×

Klaida

[sigplus] Critical error: Image gallery folder galerijos/tellme2015 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder galerijos/tellme2015 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

tellme2015 logoBalandžio mėnesį Germanų filologijos katedroje – tikras darbymetis. Jau trečius metus sėkmingai akademinę bendruomenę, vertėjus, rašytojus ir audiovizualaus meno atstovus sutelkia tarpdisciplininė konferencija „Tarp Eilučių: Lingvistikos, Literatūrologijos ir Medijų Erdvė: TELL ME“. Šiemet ji vėl sukvietė Lietuvos universitetų mokslininkus, studentus ir visus besidominčius balandžio 20-22 dienomis apsilankyti Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete ir pasiklausyti įdomių pranešimų, dalyvauti mokslinėse diskusijose. Konferencijos dalyviams taip pat buvo pristatyti studentų audiovizualiniai projektai ir pristatytas Ernesto Samsono režisuotas filmas „Semme“.

Šiais metais TELL ME’15 startavo su rekordiškai gausiu būriu dalyvių: per dvi dienas buvo pristatyti 52 pranešimai keturiuose skirtingos tematikos posėdžiuose ir diskusijose. Savo įžvalgomis apie literatūrą, lingvistiką ir audiovizualinį meną, jo vertimą bei pritaikymą neįgaliesiems dalinosi kalbininkai, vertėjai, naujųjų medijų ir kino atstovai iš Vilniaus universiteto, Kauno technologijos universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto, Lietuvos sporto universiteto, Mykolo Riomerio universiteto, asociacijos „Naujos meno formos“, UAB „Garso architektūra“, Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos, Lietuvos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro, Lietuvos aklųjų bibliotekos. Taip pat sulaukėme svečių iš Jungtinių Arabų Emyratų, Turkijos, Latvijos.

Pirmą kartą konferenciją papildė įžanginė diena, kurioje „mikrofonas“ buvo suteiktas VU Kauno humanitarinio fakulteto Audiovizualinio vertimo studijų programos III kurso studentams, kurie pristatė savo semestrinius projektus dubliavimo srityje. Studentų pasiklausyti sugužėjo pilnutėlė auditorija – svečiai iš kitų aukštųjų mokyklų, žemesnių kursų studentai, programos dėstytojai. Trečiakursiai prisipažino nesitikėję tokio susidomėjimo ir vadina tai viena reikšmingiausių patirčių, padėsiančių jiems tvirčiau jaustis prieš didelę auditoriją baigiamųjų darbų gynimo metu.

Konferenciją „uždarė“ perspektyvaus kūrėjo Ernesto Samsono režisuotas filmas „Semme“, kurio pradinis kūrybinis procesas buvo pristatytas praėjusių metų konferencijoje TELL ME’14. Filmas sulaukė labai palankių žiūrovų atsiliepimų, o po filmo kilusiose diskusijose gimė naujų bendradarbiavimo idėjų.

Konferencijos „Tarp Eilučių: Lingvistikos, Literatūrologijos ir Medijų Erdvė: TELL ME“ organizatoriai džiaugiasi, kad jau susiformavo kasmet joje dalyvaujančių mokslininkų ir ištikimų  klausytojų būrys, kurie išreiškė viltį dalyvauti ir kitų metų TELL ME konferencijoje. Tarpdiscipliniškumas yra pagrindinis šios konferencijos bruožas, pritraukiantis įvairaus mokslinio spektro ar profesinės srities atstovus. Tai kaip vieną didžiausių konferencijos privalumų akcentavo ir Anglų kalbotyros magistrantūros studijų programos I kurso studentė A. Urbaitė: „Renginys buvo skirtas tarpdisciplininės tematikos sklaidai, tad iškart sužavėjo savo idėjos, formos ir turinio  lankstumu. Stengiausi pabuvoti kuo įvairesnėse sekcijose ir pasiklausyti kuo įvairesnių pranešimų. Belieka tik palinkėti konferencijos organizatoriams dar daugiau kūrybinės sėkmės!“.

Miglė Onskulytė

    Germanų filologijos katedra

Konferencijos akimirkos – autorės nuotraukose.

{galerija}galerijos/tellme2015{/galerija}

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku