Tarptautinės savaitės dalyviaiGeorgo Simono Ohmo technikos universitete (Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm) tarptautinės studijų savaitės renginiuose lapkričio 16-20 d. dalyvavo VU Kauno humanitarinio fakulteto Filosofijos ir kultūros studijų katedros docentė dr. Aistė Urbonienė.

Plačios bendradarbiavimo sutarties galimybės

Bendradarbiavimas su istoriniame Niurnbergo mieste Bavarijoje įsikūrusiu universitetu buvo pradėtas 2015 m. pavasarį, išvykos į Hacettepe universitetą Ankaroje metu. Tuomet Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto dėstytojos doc. dr. A. Urbonienė ir prof. dr. V. Jurėnienė buvo pakviestos prisijungti prie pradėto rengti jungtinės MA studijų programos projekto. Liepos mėnesį Georgo Simono Ohmo technikos universiteto Verslo administravimo fakulteto prodekanė prof. Laila Hofmann lankėsi mūsų fakultete ir susitikime su prodekanu doc. dr. Sauliumi Masteika aptarė bendradarbiavimo klausimus.

Pietų Amerikos universitetai buvo pagrindinė Georg Simon Ohmo technikos universiteto Verslo administravimo fakulteto surengtos tarptautinės studijų savaitės tema, tačiau keli kviestiniai svečiai atstovavo ir Azijos bei Europos universitetams. Docentė A. Urbonienė pasakoja, kad  kiekvienam iš jų buvo sudaryta galimybė pristatyti savo universitetą tiek 30 min. trukmės prezentacija, tiek plakatu (posteriu). Vilniaus universitetas yra pasirašęs Erasmus bendradarbiavimo sutartį su Georgo Simono Ohmo technikos universitetu, todėl abiejų universitetų studentai yra kviečiami dalyvauti mainų programoje ir labai laukiami. Jie galėtų rinktis Tarptautinės verslo bakalauro studijų programos ar Tarptautinės finansų ir ekonomikos magistro studijų programos modulius (http://www.th-nuernberg.de/index.php?id=5156 ).

Praktikos ADIDAS kompanijoje įmanomos!

Unikali edukacinė patirtis, kurią doc. A. Urbonienė parsivežė iš kelionės į  Niurnbergą, apima ne tik auditorinį darbą su tarptautiniais studentais. Kartu su kitais trimis dėstytojais iš Suomijos, Vokietijos ir Turkijos universitetų ji vedė kūrybines dirbtuves (workshop‘ą), akademinei ir miesto visuomenei skirtame seminare pristatė lyčių tyrimų tendencijas Lietuvoje, dalyvavo bendruose užsienio universitetų svečiams skirtuose renginiuose ir susitikimuose. Intensyvią savaitę vainikavo pusdienio trukmės išvyka į Adidas kompaniją, kur buvo išsamiai pristatyta šios tarptautinės įmonės veikla, aprodytos patalpos ir aplinka. Docentė nori perduoti VU studentams dar vieną žinutę: „esate kviečiami teikti praktikos dokumentus Adidas kompanijai, ypatingai jeigu neįsivaizduojate savo gyvenimo be sporto. Durys atviros kūrybiškiems ir drąsiems“*. Vizito Niurnberge metu buvo tęsiamas darbas ir jungtinės MA studijų programos projekte, kadangi čia susitiko visų trijų minėtų universitetų atstovai.

Tad šis vizitas, finansuotas iš Erasmus mainų programos lėšų, buvo itin svarbus VU žinomumui didinti bei naujų kontaktų užmezgimui. Tikimasi, kad dar šiais mokslo metais mūsų fakulteto studentai susitiks su tyrėjais ir dėstytojais iš Malaizijos bei Turkijos universitetų.

*Pageidaujantys daugiau informacijos turėtų susiekti su Filosofijos ir kultūros studijų katedros docente A. Urboniene:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku