vukhf pucetaite berlynasFilosofijos ir kultūros studijų katedros docentė dr. Raminta Pučėtaitė dalyvavo Berlyne vykusioje kasmetinėje Europos dalykinės etikos tinklo (European Business Ethics Network) konferencijoje „Verslo etika iš Europos perspektyvos – vienybės ir įvairovės atvejis?“ (2014 m. birželio 12-14 d.).

 

 

 

vukhf pucetaite 2014Reikšmingiausias dalykinės etikos mokslininkų susitikimas

Viename svarbiausių tarptautinei dalykinės etikos bendruomenei mokslinių renginių doc. R. Pučėtaitė ne tik skaitė pranešimus apie etiškos organizacijų kultūros ir organizacinio novatoriškumo sąsajas ir pasitikėjimo bei nepasitikėjimo dinamiką, kuriuos parengė su bendraautorėmis iš Suomijos. Tarptautinėje konferencijoje Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto docentė kartu su profesore Anna-Maija Lämsä iš Jyväskylä universiteto (Suomija) moderavo specialią sesiją „Organizacijų etika ir organizacijos veiklos rezultatai“.

Pasak dr. R. Pučėtaitės, šių metų konferencija pasižymėjo plenarinių pranešimų, susijusių su įmonių socialinės atsakomybės įgyvendinimo priemonėmis ir gerosiomis praktikomis, bei dalyvių iš verslo gausa. Verslo įmonių atstovai aktyviai dalyvavo diskusijose, dalijosi patirtimi, įgyta įgyvendinant socialinės atsakomybės programas besivystančios ekonomikos šalyse, valdant reputacijos rizikas, ir švelniai kritikavo vartotojus už abejingumą įmonių pastangoms elgtis atsakingai. Ypatingu populiarumu tarp susirinkusiųjų į konferenciją pasižymėjo atsakingų inovacijų sesija, kurios tematika yra nauja etikos tyrimų sritis, reikalaujanti konceptualizavimo ir empirinių duomenų.

vukhf berlyne 2014Įspūdžiai iš miesto su ypatinga istorija

Konferencija vyko Europos vadybos ir technologijų mokykloje (ESMT – European School of Management and Technology) Berlyne (Vokietija), kurią 2002 m. įkūrė 25 pasaulyje pirmaujančios įmonės (Lufthansa, MAN, BMW, Daimler, Bosch ir kitos), siekdamos prisidėti prie kokybiško įmonių vadovų išsilavinimo. Pagrindinės ESMT mokslinių tyrimų ir studijų programų kryptys – lyderytė ir socialinė atsakomybė, Europos konkurencingumas ir technologijų vadyba. Mokykla įsikūrusi įspūdingame renovuotame buvusios Vokietijos Demokratinės Respublikos  (1949-1990 m. egzistavusios valstybės) Aukščiausiosios Tarybos pastate. 

Doc. R. Pučėtaitė sako, kad  ši konferencija jai buvo reikšmingas renginys ne tik akademinių naujienų požiūriu, bet ir galimybe sutikti seniai matytus kolegas ir koleges, pasitarti dėl bendrai vykdomų projektų ir aptarti naujų projektų idėjas. „Džiugu buvo ir pirmą kartą pamatyti miestą, kuriame, kaip skelbė vienas reklaminis šūkis, „nuolat vaikštoma per istoriją,“ – pasakoja docentė. –  „Išties, atrodo, visur vykstančios statybos sukuria gyvo ir augančio miesto įspūdį, tačiau net ir miesto centre galima pastebėti antrojo Pasaulinio karo pėdsakus, o Rytai bei Vakarai vis dar lengvai atpažįstami iš miesto architektūros“.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku