tellme2016Balandžio 25-27 dienomis VU Kauno humanitariniame fakultete vyko jau ketvirtoji tarptautinė mokslinė konferencija „Tarp eilučių: lingvistikos, literatūrologijos, medijų erdvė”  (TELL ME).  Šiemet konferencijoje TELL ME‘2016 sulaukta net 50 pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio universitetų. Germanų filologijos katedrą džiugina, kad jų organizuojamoje konferencijoje jau galima sutikti ir nuolatinius pranešėjus, kurių paraginti, dalyvių gretas kasmet papildo ir jų kolegos.

Konferenciją įžangine diena tradiciškai pradėjo VU Kauno humanitarinio fakulteto Audiovizualinio vertimo studijų programos (AVV) studentai. Germanų filologijos katedros dėstytojų Jurgitos Astrauskienės ir Gedimino Urbono koordinuojami antro kurso studentai susirinkusiems parodė savo verstas dainas, kurioms patys kūrė, filmavo ir montavo video klipus. AVV trečio kurso studentai pristatė audiovizualinio vertimo manipuliacijas, pralinksminusias visą auditoriją. Magistrantės Dalia Bieliūnaitė  ir Inga Navickaitė iš  VDA KF skaitė pranešimus apie iliustracijas ir jų sąsajas su vaikų ugdymu ir mitologija. Renginį vainikavo režisieriaus Ernesto Samsono filmo premjera. Kartu su Viktorija Jonkute jis pristatė savo naują filmą „Vėjų žemė“ http://vejuzeme.lt/, kurį vertė ir subtitravo VU Kauno humanitarinio fakulteto audiovizualinio vertimo studentai, kuruojami dėstytojos Jurgitos Astrauskienės.

Konferencijos metu (balandžio 26 ir 27 dienomis) vyko ne tik mokslininkų diskusijos ir buvo skaitomi pranešimai literatūros, lingvistikos, vertimo ir audiovizualinio vertimo, taip pat kalbų mokymo, vertimo ir specializuoto vertimo sekcijose. TELL ME‘2016 metu veikė ir kelios kūrybinės dirbtuvės: Benas Sakalauskas, Vilius Tamošaitis iš UAB „Garso architektūros“ ir  aktorius Gytis Balčiūnas VU KHF studentams surengė dubliavimo dirbtuves, o Užsienio kalbų katedros dėstytoja Giedrė Dubauskienė – anglų kalbos mokymosi (reklamos pagalba) dirbtuves. Lietuvos aklųjų bibliotekos (LAB) atstovai Darius Tamošiūnas, Zenonas Klimaitis ir Janina Vileikienė savo pranešime aptarė LAB ir VU Kauno humanitarinio fakulteto bendradarbiavimo rezultatus ir garsinių leidinių seriją senyvo amžiaus žmonėms.

Visas konferencijos TELL ME‘2016 akimirkas fotografavo ir filmavo audiovizualinio vertimo studentai. Konferencijos organizatoriai džiaugiasi vaisingu bendru darbu ir didžiuojasi šiuo prasmingu renginiu.

Germanų filologijos katedros informacija

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku